KERSTCHEQUE VOOR DE KUBUS

Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een kerstcheque uitgereikt. Ditmaal was kbs De Kubus de gelukkige die het bedrag á € 1.250,- in ontvangst mogen nemen. Rowin du Gardijn ging op een maandagochtend langs, op het moment dat de ouders samen met hun kinderen kerstliedjes zongen, om de cheque te overhandigen.

 

De reden om in deze tijd van het jaar een cheque uit te reiken is om te laten zien dat we het erg belangrijk vinden als bedrijf in Enschede om maatschappelijk betrokken te zijn. Rowin du Gardijn: “Jaarlijks kiezen we een lokale partij uit die wij het geldbedrag gunnen. Dit jaar hebben we gekozen voor basisschool De Kubus. Bij du Gardijn vinden wij ontwikkeling erg belangrijk, op alle fronten. Ontwikkeling begint al van kleins af aan en is erg belangrijk. De jeugd heeft immers de toekomst! Helaas kampen basisscholen vaak met kleine budgetten en willen tegelijkertijd wel zoveel mogelijk activiteiten doen om kinderen de kans te bieden zich te ontwikkelen. Hier dragen wij dan ook graag aan bij. In dit geval kan De Kubus het extra budget investeren in waardevolle projecten.

 

Directeur Gertjan Aarnink nam de cheque in ontvangst: “We zijn erg blij met de cheque! Het geld gaan we hier op de school besteden aan het uitbreiden van ons talentherkenningsprogramma. Zo gaan we het geld onder andere gebruiken om (duurzame) materialen te kopen, zoals laboratoriumjassen. Zo kunnen de kinderen echt een ervaring op gaan doen.”

 

 

Het talentherkenningsprogramma

Gertjan over de visie van de school en haar talentherkenningsprogramma: “Als basisschool vinden wij het belangrijk dat kinderen zicht krijgen op wie ze zijn en wat ze leuk vinden. Uit onderzoek is gebleken dat dit erg belangrijk is voor kinderen tussen de acht en veertien jaar, om zo bijvoorbeeld later ook een goede (beroeps)keuze te kunnen maken.” Basisschool de Kubus heeft zes focusgebieden opgesteld die centraal staan tijdens het programma en waarbij persoonlijke ontwikkeling als rode draad door het programma heenloopt. “De kinderen leren binnen deze leerlijn veel over hun zelf én over de verschillende focusgebieden. Het programma bestaat uit twee componenten; de KWIK-middagen en beroepsoriëntatie.”


Kijk wat ik kan!

Met de ‘Kijk Wat Ik Kan (KWIK) middagen’ is een aanbod gecreëerd, met name gericht op creativiteit, waarin de kinderen op een brede manier ervaren en beleven wat ze leuk vinden om te doen. “Op deze manier kunnen we tegelijkertijd ook gebruik maken van de (verborgen)talenten van onze collega’s, door hen workshops aan te laten bieden op een gebied waar ze veel kennis over hebben maar die niet een standaardplek hebben in het onderwijsprogramma. Ook komen er externe partijen langs om workshops te geven.”


Binnen één van de focusgebieden wordt een bedrijf gekozen waar de kinderen een bezoek aan brengen voor de beroepsoriëntatie. Gertjan: “Vooraf krijgen de leerlingen lessen over het onderwerp en doen ‘onderzoek’, zodat we goed voorbereid op bezoek gaan. In de toekomst willen we dit vaker gaan doen en een echt (duurzaam)programma ontwikkelen. Voor het aankomende jaar richten we ons op drie focusgebieden en binnen vijf jaar willen we alle focusgebieden gepakt hebben.”


Vrienden van De Kubus

Het standaard beschikbare budget voor de school is onvoldoende om dit mooie programma naar wens in te vullen. Om die reden heeft De Kubus het afgelopen jaar ‘De vrienden van de Kubus’ opgericht waar nu ook du Gardijn Groep onderdeel vanuit maakt. Gertjan over deze club: “De vrienden ondersteunen ons financieel en praktisch bij het samenstellen van het programma. We creëren samen met hen een netwerk, met een heleboel kennis en ervaringen, waarvan we onze leerlingen weer willen laten profiteren. Dit alles onder de mom: ‘Met elkaar de verantwoordelijkheid nemen voor een mooie toekomst van onze leerlingen!".

Kerstcheque De Kubus

LAATSTE NIEUWS

 

ONDERSTEUNING HRM BELEID

ONDERSTEUNING HRM BELEID

Tijd voor een beter HRM beleid? Schakel dan een HRM-professional van du Gar...
LEES MEER
EERSTE & TWEEDE SPOOR

EERSTE & TWEEDE SPOOR

Eerste en tweede spoor bij re-integratie is een term die je vaak hoort, maa...
LEES MEER
VAST CONTRACT MEDEWERKERS

VAST CONTRACT MEDEWERKERS

Wist jij dat, sinds 1 januari 2020 het financieel aantrekkelijk is om werkn...
LEES MEER
KERSTCHEQUE VOOR DE KUBUS

KERSTCHEQUE VOOR DE KUBUS

Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een kerstcheque uitgereikt. ...
LEES MEER
WAB: OPROEPKRACHTEN & PAYROLLING

WAB: OPROEPKRACHTEN & PAYROLLING

Ben je een werkgever die veel werkt met oproepkrachten? Dan gaat de WAB voo...
LEES MEER
WET ARBEIDSMARKT IN BALANS

WET ARBEIDSMARKT IN BALANS

Het doel van de WAB is om meer zekerheid te geven aan werknemers. Door te z...
LEES MEER
Vacature Adviseur Zakelijke Schadeverzekeringen

VACATURE ADVISEUR ZAKELIJKE SCHADEVERZEKERINGEN

Voor ons team du Gardijn Verzekeringen zijn wij op zoek naar een Adviseur Z...
LEES MEER
EXPERTISEGROEP SCHADEBEHANDELING

EXPERTISEGROEP SCHADEBEHANDELING

Kennis, passie, ervaring, energie en ideeën. Allemaal elementen die wij int...
LEES MEER
25 JAAR DU GARDIJN

25 JAAR DU GARDIJN

Vijfentwintig jaar geleden op 22 november besloot Wouter du Gardijn zich in...
LEES MEER
CYBERVERZEKERING

CYBERVERZEKERING

Cybercrime en cyberrisico’s zijn eigenlijk niets nieuws meer. Het verzekere...
LEES MEER
NIEUWSOVERZICHT

Bellen

Mailen

Facebook

LinkedIn

Zoeken