MIKE SNELLENS LOOPT STAGE

Sinds maart loopt de 23-jarige Mike Snellens stage bij du Gardijn. Mike volgt de opleiding Human Resource Management (HRM) op het Saxion Enschede. 


Voor zijn derde studiejaar moet Mike een fulltime stage lopen: “Ik zag de vacature voorbijkomen op LinkedIn, via Rowin du Gardijn die ik nog ken als studiegenoot. Met name het feit dat ik grotendeels beleidsmatig aan de slag kan én met zowel verzuim, verzekeringen als personeel & organisatie in aanraking kom sprak mij erg aan.” Deze motivatie was destijds ook de reden dat Mike koos voor de opleiding HRM: “Ik vind het leuk om met mensen te werken en bedrijfskundig bezig te zijn. HR is hier perfect voor, omdat je namelijk met beide kanten bezig bent. Inmiddels heb ik ontdekt dat de bedrijfskundige kant van de opleiding mij het meest aanspreekt. Ik vind het interessant om na te denken over beleid, continuïteit en veranderingen van organisaties.”  


Een veelzijdige stage

Bij du Gardijn houdt Mike zich bezig met diverse zaken en kijkt hij op meerdere fronten mee binnen de organisatie: “Ik loop veertig uur in de week stage. Op de maandag en vrijdag zit ik op kantoor bij du Gardijn. Dat zijn de dagen waarop ik mij bezighoud met de ontwikkeling van de dienst Werving & Selectie en het ondersteunen bij het opzetten van een nieuw project.” Op de andere dagen zet Mike zich, onder begeleiding van Dionne van der Kemp, in voor onze klanten Veldman Bouw en Yamada Europe: “Bij deze partijen ben ik onder andere bezig met een tevredenheidsonderzoek onder de werknemers, het opbouwen van een functiehuis en ondersteuning van dagelijkse HR-taken.” 


Kansen voor jonge talenten

Rowin du Gardijn over de stage die du Gardijn Mike biedt: “Wij willen jonge talenten de kans geven om zich bij du Gardijn te ontwikkelen en veel facetten van het vakgebied mee te krijgen. Jonge talenten hebben immers veel nieuwe frisse ideeën en zijn voor elk bedrijf van meerwaarde. Daar geloven wij in! Door Mike de kans te geven om bij onze klanten, en zo bij meerdere bedrijven, in de keuken te kijken kan hij veel praktijk ervaring op doen. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol op ons kantoor in de backoffice en ondersteunt hij ook onze HR adviseurs. Met zijn proactieve, leergierige en enthousiaste houding past Mike goed binnen het team en een waardevolle kracht.”


Uitdagend & leerzaam 

Mike is leergierig en is enthousiast van start gegaan met zijn stage: “Er valt voor mij veel te leren bij du Gardijn, doordat ik met veel thema’s en vakgebieden in aanraking kom. Bovendien krijg ik veel vrijheid en krijg ik de kansen om datgene op te pakken waar mijn interesse ligt.” Tot nu toe bevalt het hem goed om bij du Gardijn ervaring op te doen richting de toekomst: “De sfeer op kantoor is erg prettig en ook vind ik het mooi de kans te krijgen om bij klanten ervaring op te doen. Bij deze bedrijven speelt er op het gebied van HR veel en dit maakt mijn stage uitdagend, leerzaam en interessant!”


Droom verwezenlijken

Tot en met 19 juli loopt Mike stage bij du Gardijn en rond hij zijn derde studiejaar af. Na zijn laatste studiejaar hoopt hij de opleiding succesvol af te ronden en een leuke baan te vinden: “Ik hoop een baan te vinden waarin ik mijzelf kan ontwikkelen, zodat ik ooit mijn droom kan verwezenlijken: HR-directeur worden binnen een grote internationale organisatie. Maar nu eerst de focus op mijn stage bij du Gardijn! Ik wil straks Werving & Selectie goed neer hebben gezet, zodat dit goed loopt bij mijn vertrek met een duidelijke procedure. En ik hoop dat ook het nieuwe project tegen die tijd meer vorm heeft gekregen en zich verder kan door ontwikkelen richting de mooie plannen die er liggen.” 

LAATSTE NIEUWS

 

GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

Op LinkedIn hebben we jullie in 2020 meegenomen in het verhaal van Wouter d...
LEES MEER
WERKEN MET STAGIAIRES

WERKEN MET STAGIAIRES

Veel bedrijven werken met stagiaires omdat ze nieuwe kennis meebrengen, vol...
LEES MEER
POSITIEVE INVLOED HRM

POSITIEVE INVLOED HRM

HRM heeft een positieve invloed op medewerkers tijdens corona. HR-professio...
LEES MEER
BELANGRIJKSTE KENMERKEN HR

BELANGRIJKSTE KENMERKEN HR

Wanneer een organisatie op zoek gaat naar advies of ondersteuning op het ge...
LEES MEER
VOORBEREIDING OP DE WINTER

VOORBEREIDING OP DE WINTER

Heb jij je al voorbereid op de winter? Voorkom schade aan jouw bedrijfspand...
LEES MEER
DUURZAAM ARBEIDSONGESCHIKT

DUURZAAM ARBEIDSONGESCHIKT

Duurzaam arbeidsongeschikt betekent dat het herstel van een zieke medewerke...
LEES MEER
YILMAZ AKCAY

YILMAZ AKCAY

Wij willen jullie graag voorstellen aan onze nieuwe bedrijfsarts Yilmaz Akc...
LEES MEER
SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Subsidies zijn tijdelijke bijdrages van niet-commerciële organisaties als d...
LEES MEER
PREVENTIE WERKSTRESS

PREVENTIE WERKSTRESS

Deze week is het de week van de werkstress. In deze week ligt de focus op d...
LEES MEER
EIGENRISICODRAGER

EIGENRISICODRAGER

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet (ZW) of voo...
LEES MEER
NIEUWSOVERZICHT

Bellen

Mailen

Facebook

LinkedIn

Zoeken