MARLOES OUDE BREUIL IN DIENST BIJ DU GARDIJN

Sinds 1 juli is Marloes Oude Breuil werkzaam voor du Gardijn Personeel- & Organisatieadvies. De 42-jarige Hengelose gaat bij du Gardijn aan de slag als HR Manager en zet zich daarnaast in als Talent Manager voor Flowmundo HRM. 


Op het Saxion in Deventer volgde Marloes de hbo-opleiding Personeel & Organisatie en breidde ze haar kennis uit met leergang HR Strateeg bij AOG School of Management. Haar werkervaring deed ze op bij verschillende bedrijven als HR Adviseur en HR Manager. “Lange tijd geleden begon ik mijn carrière in hetzelfde pand, en op dezelfde verdieping, als waar we nu zitten met du Gardijn. Destijds was hier nog Deloitte & Touche gevestigd waar ik begon als junior HR Adviseur. Na drie jaar besloot ik een jaar naar het buitenland te gaan en bij terugkomst in Nederland ging ik werken bij Sallcon Werktalent in Deventer.”, vertelt Marloes over haar eerste werkervaringen. Ze heeft vervolgens bij meerdere grote werkgevers haar ervaring uitgebreid. Zo was ze werkzaam op de HR-afdelingen van Carint Reggeland Groep, EduPer, TSN Thuiszorg en Carinova: “Bij deze werkgevers heb ik mooie dienstjaren gehad en veel geleerd. Allen zijn het grote organisaties, zoals ook Carinova, een zorgorganisatie met meer dan 3.000 medewerkers, waar ik tot voor kort nog werkte en 4 ½ jaar in dienst ben geweest. Met de overstap naar du Gardijn kies ik voor een kleine werkgever, waar ik mijn kennis goed kan inzetten en waar de ambities en doelen niet veel anders zijn dan bij mijn vorige werkgevers.” 


Professionalisering 

Moeder van twee kinderen, Desi (13) en Lani (11), maakt heel bewust de overstap naar du Gardijn: “Ik ken Wouter al een aantal jaren en hij heeft mij al eerder benaderd in het verleden. Toen was ik er niet aan toe, maar nu was het voor mij het juiste moment. Er hebben mooie ontwikkelingen plaatsgevonden en er zijn mooie plannen voor de toekomst. Ik draag met mijn kennis en ervaring graag mijn steentje bij om onder andere de interne organisatie van du Gardijn verder te professionaliseren.” Als HR Manager, met altijd een vrolijke en kritische noot, is Marloes niet alleen verantwoordelijk voor de interne organisatie, maar gaat ze ook bij externe relaties  aan de slag als HR Manager: “Ik ga onder andere anderhalve dag in de week mijn expertise inzetten voor Kroep Techniek in Enschede. In de loop van der tijd hoop ik met nog meer klanten van du Gardijn kennis te maken. Ook hen willen we, indien gewenst en mogelijk, gaan ondersteunen in het professionaliseren van de personeelsorganisatie.”


Flowmundo HRM

Achter de schermen wordt door Rowin en Wouter du Gardijn al lange tijd gewerkt, samen met Flowmundo, aan het opbouwen van een nieuwe B.V., genaamd Flowmundo HRM. Marloes gaat zich bezighouden met het verder opzetten en vormgeven van Flowmundo HRM en daarnaast de high-potentials begeleiden. 


Rowin du Gardijn over Flowmundo HRM: “Met Flowmundo HRM detacheren wij de 25 beste HRM studenten per regio. Onze high-potentials krijgen de ideale (relevante) bijbaan en krijgen daarnaast een talent ontwikkel programma op zowel vakinhoudelijk vlak als op persoonlijke ontwikkeling. Bedrijven krijgen op deze manier toptalent in huis om het verschil te maken op het HRM vlak. Marloes is de Talent Manager en begeleidt alle high-potentials. Hierbij is ze verantwoordelijk voor hun persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling. Daarnaast gaat ze vanuit du Gardijn P&O werken bij Kroep Techniek. Vanuit haar rol is zij de verbinding tussen de opdrachtgever en high-potentiaal. Met haar jarenlange ervaring als HR-adviseur is zij de ideale Talent Manager om haar kennis over te dragen aan de high-potentials van Flowmundo HRM.”


Binnenkort een uitgebreid artikel met meer informatie over Flowmundo HRM.

Volg Flowmundo HRM op LinkedIn, Instagram & Facebook

LAATSTE NIEUWS

 

GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

Op LinkedIn hebben we jullie in 2020 meegenomen in het verhaal van Wouter d...
LEES MEER
WERKEN MET STAGIAIRES

WERKEN MET STAGIAIRES

Veel bedrijven werken met stagiaires omdat ze nieuwe kennis meebrengen, vol...
LEES MEER
POSITIEVE INVLOED HRM

POSITIEVE INVLOED HRM

HRM heeft een positieve invloed op medewerkers tijdens corona. HR-professio...
LEES MEER
BELANGRIJKSTE KENMERKEN HR

BELANGRIJKSTE KENMERKEN HR

Wanneer een organisatie op zoek gaat naar advies of ondersteuning op het ge...
LEES MEER
VOORBEREIDING OP DE WINTER

VOORBEREIDING OP DE WINTER

Heb jij je al voorbereid op de winter? Voorkom schade aan jouw bedrijfspand...
LEES MEER
DUURZAAM ARBEIDSONGESCHIKT

DUURZAAM ARBEIDSONGESCHIKT

Duurzaam arbeidsongeschikt betekent dat het herstel van een zieke medewerke...
LEES MEER
YILMAZ AKCAY

YILMAZ AKCAY

Wij willen jullie graag voorstellen aan onze nieuwe bedrijfsarts Yilmaz Akc...
LEES MEER
SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Subsidies zijn tijdelijke bijdrages van niet-commerciële organisaties als d...
LEES MEER
PREVENTIE WERKSTRESS

PREVENTIE WERKSTRESS

Deze week is het de week van de werkstress. In deze week ligt de focus op d...
LEES MEER
EIGENRISICODRAGER

EIGENRISICODRAGER

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet (ZW) of voo...
LEES MEER
NIEUWSOVERZICHT

Bellen

Mailen

Facebook

LinkedIn

Zoeken