ONTWIKKELEN KENNIS EN KUNDE

Net als enkele andere collega’s volgt ook Sonja Klaver, Schadebehandelaar & Adviseur Zakelijke Verzekeringen, op dit moment een opleiding. In januari 2018 is zij begonnen met de opleiding ‘Branche Diploma Schadebehandelaar/Acceptant Brand’ van NIBE-SVV.

 

De opleiding

Tijdens de opleiding worden er drie modules behandeld. Hierin komen alles aspecten van de brandverzekering, de behandeling van schades en bijkomende aspecten. Het doel van de leergang is dat kennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkeld wordt, passend bij de rol van schadebehandelaar en acceptant brandverzekeringen.  Sonja heeft inmiddels de modules Bedrijfsschadeverzekering en Brandverzekering & Schaderegeling met succes afgerond. Afgelopen maand is ze geslaagd voor het laatste examen op het programma Risicobeoordeling & preventie.

 

Verbreding kennis

In 2017 besloot Sonja opnieuw de studieboeken in te duiken naast haar werkzaamheden. Ze begon met de opleiding ‘Branche Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen en behaalde met succes haar diploma: “Ik ben blij dat ik bij du Gardijn de mogelijkheid krijg om mezelf door te ontwikkelen. De markt en wetgeving in de wereld van verzekeringen veranderen immers continue. Mijn leergierigheid maakt dat ik graag mijn kennis en kunde wil bijhouden en wil verbreden. Bovenal vind ik het waardevol dat ik hierdoor de ondernemers nog beter van dienst kan zijn, met name op het gebied van het inschatten van de risico’s. De bedrijfsrisico’s worden bijvoorbeeld niet alleen afgedekt met een verzekering. Het nemen van preventiemaatregelen is van groot belang. En ook speelt bewustwording van de risico’s binnen een bedrijf een grote rol. Ik vind het fijn om niet alleen klaar te staan voor de ondernemer om te helpen en ondersteunen bij schade, maar ook preventief een rol van betekenis te kunnen spelen met mijn kennis en ervaring.”

 

Permanente educatie

Klaar met studeren is ze niet: “Mijn nieuwe termijn van de Permanente Educatie (PE) gaat in april weer in. Dit houdt in dat ik aan de Wft-eisen blijf voldoen door periodiek aan te tonen dat ik op de hoogte ben van de ontwikkelingen in de markt middels examens. Deze ontwikkelingen, en mijn vakkennis, houd ik bij door de Wft Triple A. Bovendien heb ik me sinds kort ingeschreven voor de Expertisegroep voor specialisten afwikkelen schadeverzekeringen. Dit is een netwerk met andere schadebehandelaars. Wekelijks ontvang ik hierdoor het belangrijkste nieuws over schade, zijn er driemaal per jaar expertmeetings en volg ik vier keer per jaar een workshop.” 

 

De bevlogenheid en leergierigheid worden gewaardeerd binnen du Gardijn: “We zijn erg blij dat Sonja de motivatie en het enthousiasme heeft om zich te blijven ontwikkelen. Niet alleen in haar eigen belang, maar bovenal in het belang van onze klanten. Door haar bereidheid om opleidingen te volgen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen zorgt ervoor dat wij adequaat, betrouwbaar, deskundig en preventief advies kunnen bieden aan de ondernemers.”, aldus een tevreden Rowin du Gardijn. 

 

Lees ook: “Uitbreiding deskundig team Verzekeringen”

LAATSTE NIEUWS

 

GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

Op LinkedIn hebben we jullie in 2020 meegenomen in het verhaal van Wouter d...
LEES MEER
WERKEN MET STAGIAIRES

WERKEN MET STAGIAIRES

Veel bedrijven werken met stagiaires omdat ze nieuwe kennis meebrengen, vol...
LEES MEER
POSITIEVE INVLOED HRM

POSITIEVE INVLOED HRM

HRM heeft een positieve invloed op medewerkers tijdens corona. HR-professio...
LEES MEER
BELANGRIJKSTE KENMERKEN HR

BELANGRIJKSTE KENMERKEN HR

Wanneer een organisatie op zoek gaat naar advies of ondersteuning op het ge...
LEES MEER
VOORBEREIDING OP DE WINTER

VOORBEREIDING OP DE WINTER

Heb jij je al voorbereid op de winter? Voorkom schade aan jouw bedrijfspand...
LEES MEER
DUURZAAM ARBEIDSONGESCHIKT

DUURZAAM ARBEIDSONGESCHIKT

Duurzaam arbeidsongeschikt betekent dat het herstel van een zieke medewerke...
LEES MEER
YILMAZ AKCAY

YILMAZ AKCAY

Wij willen jullie graag voorstellen aan onze nieuwe bedrijfsarts Yilmaz Akc...
LEES MEER
SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Subsidies zijn tijdelijke bijdrages van niet-commerciële organisaties als d...
LEES MEER
PREVENTIE WERKSTRESS

PREVENTIE WERKSTRESS

Deze week is het de week van de werkstress. In deze week ligt de focus op d...
LEES MEER
EIGENRISICODRAGER

EIGENRISICODRAGER

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet (ZW) of voo...
LEES MEER
NIEUWSOVERZICHT

Bellen

Mailen

Facebook

LinkedIn

Zoeken