CASEMANAGERS VOLGEN OPLEIDING 'SPECIALIST TAAKDELEGATIE'

Onze Register Casemanagers Verzuim zijn in januari gestart met de opleiding ‘Specialist Taakdelegatie’. Met deze opleiding kunnen Bianca Franken en Sanne Everink-Niehuis nog optimaler samenwerken met de bedrijfsarts. Een werknemer kan zo rekenen op de beste verzuimbegeleiding.

 

De opleiding Specialist Taakdelegatie (Verlengde arm) bestaat uit zes bijeenkomsten. De eerste bijeenkomsten gaan in op de theorie; wat wordt verstaan onder taakdelegatie, het IMA-model (Inzetbaarheid, Medisch en Arbeidsrecht/sociale wetgeving en de rol van de bedrijfsarts. Daarna volgen er bijeenkomsten met praktijkoefeningen en afsluitend is er een assessment. Bij het succesvol afronden ontvangen Bianca en Sanne het diploma Specialist Taakdelegatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

 

De kennis over ziekteverzuim wordt uitgebreid en dit is voor Bianca Franken dan ook de reden geweest om de starten met de opleiding: “Ik vind het fijn dat ik me op deze wijze kan verbreden en verdiepen in ziekteverzuim. Met de bredere kennis en de te verkrijgen handvatten tijdens de opleiding kan ik hierdoor een verzuimende werknemer nog beter begeleiden.”

Casemanager Taakdelegatie

Het voordeel van een casemanager die in taakdelegatie werkt (CMtd) is dat zij zelfstandig spreekuren kan draaien en triage mag uitvoeren. Hierdoor wordt de bedrijfsarts ontlast en kunnen we een verzuimende werknemer sneller en meer van dienst zijn. De CMtd heeft een belangrijke rol als procesbegeleider en faciliteert bovendien de bedrijfsarts. Al met al kan, met de opgedane kennis, de CMtd de bedrijfsarts breder informeren.

 

Ondersteunende rol bedrijfsarts

Zowel Sanne als Bianca volgen de opleiding tot CMtd. Taakdelegatie en verzuimbegeleiding mogen immers niet door dezelfde professional worden uitgevoerd. De verzuimende werknemers worden dan ook op een passende wijze onderverdeeld tussen onze beide casemanager. Beide werken bovendien onder auspiciën van onze bedrijfsarts Edzard Lootsma. Hij draagt onder strikte voorwaarden een aantal eigen taken over, maar de eindverantwoordelijkheid voor de verzuimbegeleiding blijft echter bij de bedrijfsarts. Ook ZZP’er Manon Geesink is ondersteunend binnen het team Verzuim. Als ARBO-verpleegkundige doet ze spreekuren op ons kantoor. Vanuit haar achtergrond kan ze met een ander beeld naar de zieke medewerker kijken en op deze wijze de klant zo breed mogelijk bedienen. Bovendien is de ervaring dat de medewerkers het doorgaans prettig vinden om niet direct een bezoek te hoeven brengen aan de bedrijfsarts en verlagen wij op deze manier de drempel.

 

Naar een proactieve benadering

Dionne van der Kemp, medewerker Personeel & Organisatie, over de ontwikkelingen binnen het team Verzuim: “Het zal een grote meerwaarde zijn wanneer zowel Bianca als Sanne hun diploma CMtd hebben behaald. Met daarbij de uitbreiding van de uren van Manon Geesink, en ook die van onze vaste bedrijfsarts Edzard Lootsma, hebben we een zeer stabiel en deskundig team staan. Het team werkt op een goede wijze samen, versterken elkaar en de lijnen zijn kort. De communicatie is hierdoor zeer efficiënt en hier profiteren de medewerkers van onze klanten van. In de toekomst willen we uiteindelijk nog meer ga focussen op een proactieve benadering van onze klanten, waardoor we meedenken over preventieve maatregelen. Om dit optimaal en consequent te kunnen doen is een stabiele basis nodig. Met het huidige team hebben we dit nu neergezet en kunnen we vervolgstappen zetten.”  

LAATSTE NIEUWS

 

ONDERSTEUNING HRM BELEID

ONDERSTEUNING HRM BELEID

Tijd voor een beter HRM beleid? Schakel dan een HRM-professional van du Gar...
LEES MEER
EERSTE & TWEEDE SPOOR

EERSTE & TWEEDE SPOOR

Eerste en tweede spoor bij re-integratie is een term die je vaak hoort, maa...
LEES MEER
VAST CONTRACT MEDEWERKERS

VAST CONTRACT MEDEWERKERS

Wist jij dat, sinds 1 januari 2020 het financieel aantrekkelijk is om werkn...
LEES MEER
KERSTCHEQUE VOOR DE KUBUS

KERSTCHEQUE VOOR DE KUBUS

Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een kerstcheque uitgereikt. ...
LEES MEER
WAB: OPROEPKRACHTEN & PAYROLLING

WAB: OPROEPKRACHTEN & PAYROLLING

Ben je een werkgever die veel werkt met oproepkrachten? Dan gaat de WAB voo...
LEES MEER
WET ARBEIDSMARKT IN BALANS

WET ARBEIDSMARKT IN BALANS

Het doel van de WAB is om meer zekerheid te geven aan werknemers. Door te z...
LEES MEER
Vacature Adviseur Zakelijke Schadeverzekeringen

VACATURE ADVISEUR ZAKELIJKE SCHADEVERZEKERINGEN

Voor ons team du Gardijn Verzekeringen zijn wij op zoek naar een Adviseur Z...
LEES MEER
EXPERTISEGROEP SCHADEBEHANDELING

EXPERTISEGROEP SCHADEBEHANDELING

Kennis, passie, ervaring, energie en ideeën. Allemaal elementen die wij int...
LEES MEER
25 JAAR DU GARDIJN

25 JAAR DU GARDIJN

Vijfentwintig jaar geleden op 22 november besloot Wouter du Gardijn zich in...
LEES MEER
CYBERVERZEKERING

CYBERVERZEKERING

Cybercrime en cyberrisico’s zijn eigenlijk niets nieuws meer. Het verzekere...
LEES MEER
NIEUWSOVERZICHT

Bellen

Mailen

Facebook

LinkedIn

Zoeken