ONTWIKKELEN KENNIS EN KUNDE

Net als enkele andere collega’s volgt ook Sonja Klaver, Schadebehandelaar & Adviseur Zakelijke Verzekeringen, op dit moment een opleiding. In januari 2018 is zij begonnen met de opleiding ‘Branche Diploma Schadebehandelaar/Acceptant Brand’ van NIBE-SVV.

 

De opleiding

Tijdens de opleiding worden er drie modules behandeld. Hierin komen alles aspecten van de brandverzekering, de behandeling van schades en bijkomende aspecten. Het doel van de leergang is dat kennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkeld wordt, passend bij de rol van schadebehandelaar en acceptant brandverzekeringen.  Sonja heeft inmiddels de modules Bedrijfsschadeverzekering en Brandverzekering & Schaderegeling met succes afgerond. Afgelopen maand is ze geslaagd voor het laatste examen op het programma Risicobeoordeling & preventie.

 

Verbreding kennis

In 2017 besloot Sonja opnieuw de studieboeken in te duiken naast haar werkzaamheden. Ze begon met de opleiding ‘Branche Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen en behaalde met succes haar diploma: “Ik ben blij dat ik bij du Gardijn de mogelijkheid krijg om mezelf door te ontwikkelen. De markt en wetgeving in de wereld van verzekeringen veranderen immers continue. Mijn leergierigheid maakt dat ik graag mijn kennis en kunde wil bijhouden en wil verbreden. Bovenal vind ik het waardevol dat ik hierdoor de ondernemers nog beter van dienst kan zijn, met name op het gebied van het inschatten van de risico’s. De bedrijfsrisico’s worden bijvoorbeeld niet alleen afgedekt met een verzekering. Het nemen van preventiemaatregelen is van groot belang. En ook speelt bewustwording van de risico’s binnen een bedrijf een grote rol. Ik vind het fijn om niet alleen klaar te staan voor de ondernemer om te helpen en ondersteunen bij schade, maar ook preventief een rol van betekenis te kunnen spelen met mijn kennis en ervaring.”

 

Permanente educatie

Klaar met studeren is ze niet: “Mijn nieuwe termijn van de Permanente Educatie (PE) gaat in april weer in. Dit houdt in dat ik aan de Wft-eisen blijf voldoen door periodiek aan te tonen dat ik op de hoogte ben van de ontwikkelingen in de markt middels examens. Deze ontwikkelingen, en mijn vakkennis, houd ik bij door de Wft Triple A. Bovendien heb ik me sinds kort ingeschreven voor de Expertisegroep voor specialisten afwikkelen schadeverzekeringen. Dit is een netwerk met andere schadebehandelaars. Wekelijks ontvang ik hierdoor het belangrijkste nieuws over schade, zijn er driemaal per jaar expertmeetings en volg ik vier keer per jaar een workshop.” 

 

De bevlogenheid en leergierigheid worden gewaardeerd binnen du Gardijn: “We zijn erg blij dat Sonja de motivatie en het enthousiasme heeft om zich te blijven ontwikkelen. Niet alleen in haar eigen belang, maar bovenal in het belang van onze klanten. Door haar bereidheid om opleidingen te volgen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen zorgt ervoor dat wij adequaat, betrouwbaar, deskundig en preventief advies kunnen bieden aan de ondernemers.”, aldus een tevreden Rowin du Gardijn. 

 

Lees ook: “Uitbreiding deskundig team Verzekeringen”

LAATSTE NIEUWS

 

RI&E OP ORDE: VOORKOM RISICO'S

RI&E OP ORDE: VOORKOM RISICO'S

Een goede en actuele Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) is cruciaal ...
LEES MEER
ONTZORGVERZEKERING

ONTZORGVERZEKERING

Een eerste afspraak tussen minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgeleg...
LEES MEER
BIANCA FRANKEN SPECIALST TAAKDELEGATIE

BIANCA FRANKEN SPECIALST TAAKDELEGATIE

Net als Sanne Everink-Niehuis heeft ook Bianca Franken haar opleiding ‘Spec...
LEES MEER
ONGEWENST GEDRAG OP HET WERK

ONGEWENST GEDRAG OP HET WERK

Het dienstenpakket van P&O hebben wij sinds deze maand uitgebreid om ondern...
LEES MEER
COMMUNICATIE VERZUIM VIA ZIVVER

COMMUNICATIE VERZUIM VIA ZIVVER

Sinds deze maand worden de verzuimdocumenten op een nieuwe wijze verstuurd ...
LEES MEER
MIKE SNELLENS LOOPT STAGE

MIKE SNELLENS LOOPT STAGE

Sinds maart loopt de 23-jarige Mike Snellens stage bij du Gardijn. Mike vol...
LEES MEER
DIPLOMA 'SPECIALIST TAAKDELEGATIE' VOOR SANNE

DIPLOMA 'SPECIALIST TAAKDELEGATIE' VOOR SANNE

Sanne Everink-Niehuis, onze casemanager Verzuim, heeft haar opleiding ‘Spec...
LEES MEER
LAURA HOLLINK: DESKUNDIG HR-BUSINESS PARTNER & COACH

LAURA HOLLINK: DESKUNDIG HR-BUSINESS PARTNER & COACH

Sinds 2016 is Laura Hollink zelfstandig ondernemer en werkzaam voor du Gard...
LEES MEER
COMPENSATIE TRANSITIEVERGOEDING DEFINITIEF

COMPENSATIE TRANSITIEVERGOEDING DEFINITIEF

De Eerste en Tweede Kamer hebben het wetsvoorstel aangenomen dat de compens...
LEES MEER
ONTWIKKELEN KENNIS EN KUNDE

ONTWIKKELEN KENNIS EN KUNDE

Net als enkele andere collega’s volgt ook Sonja Klaver, Schadebehandelaar &...
LEES MEER
NIEUWSOVERZICHT