CASEMANAGERS VOLGEN OPLEIDING 'SPECIALIST TAAKDELEGATIE'

Onze Register Casemanagers Verzuim zijn in januari gestart met de opleiding ‘Specialist Taakdelegatie’. Met deze opleiding kunnen Bianca Franken en Sanne Everink-Niehuis nog optimaler samenwerken met de bedrijfsarts. Een werknemer kan zo rekenen op de beste verzuimbegeleiding.

 

De opleiding Specialist Taakdelegatie (Verlengde arm) bestaat uit zes bijeenkomsten. De eerste bijeenkomsten gaan in op de theorie; wat wordt verstaan onder taakdelegatie, het IMA-model (Inzetbaarheid, Medisch en Arbeidsrecht/sociale wetgeving en de rol van de bedrijfsarts. Daarna volgen er bijeenkomsten met praktijkoefeningen en afsluitend is er een assessment. Bij het succesvol afronden ontvangen Bianca en Sanne het diploma Specialist Taakdelegatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

 

De kennis over ziekteverzuim wordt uitgebreid en dit is voor Bianca Franken dan ook de reden geweest om de starten met de opleiding: “Ik vind het fijn dat ik me op deze wijze kan verbreden en verdiepen in ziekteverzuim. Met de bredere kennis en de te verkrijgen handvatten tijdens de opleiding kan ik hierdoor een verzuimende werknemer nog beter begeleiden.”

Casemanager Taakdelegatie

Het voordeel van een casemanager die in taakdelegatie werkt (CMtd) is dat zij zelfstandig spreekuren kan draaien en triage mag uitvoeren. Hierdoor wordt de bedrijfsarts ontlast en kunnen we een verzuimende werknemer sneller en meer van dienst zijn. De CMtd heeft een belangrijke rol als procesbegeleider en faciliteert bovendien de bedrijfsarts. Al met al kan, met de opgedane kennis, de CMtd de bedrijfsarts breder informeren.

 

Ondersteunende rol bedrijfsarts

Zowel Sanne als Bianca volgen de opleiding tot CMtd. Taakdelegatie en verzuimbegeleiding mogen immers niet door dezelfde professional worden uitgevoerd. De verzuimende werknemers worden dan ook op een passende wijze onderverdeeld tussen onze beide casemanager. Beide werken bovendien onder auspiciën van onze bedrijfsarts Edzard Lootsma. Hij draagt onder strikte voorwaarden een aantal eigen taken over, maar de eindverantwoordelijkheid voor de verzuimbegeleiding blijft echter bij de bedrijfsarts. Ook ZZP’er Manon Geesink is ondersteunend binnen het team Verzuim. Als ARBO-verpleegkundige doet ze spreekuren op ons kantoor. Vanuit haar achtergrond kan ze met een ander beeld naar de zieke medewerker kijken en op deze wijze de klant zo breed mogelijk bedienen. Bovendien is de ervaring dat de medewerkers het doorgaans prettig vinden om niet direct een bezoek te hoeven brengen aan de bedrijfsarts en verlagen wij op deze manier de drempel.

 

Naar een proactieve benadering

Dionne van der Kemp, medewerker Personeel & Organisatie, over de ontwikkelingen binnen het team Verzuim: “Het zal een grote meerwaarde zijn wanneer zowel Bianca als Sanne hun diploma CMtd hebben behaald. Met daarbij de uitbreiding van de uren van Manon Geesink, en ook die van onze vaste bedrijfsarts Edzard Lootsma, hebben we een zeer stabiel en deskundig team staan. Het team werkt op een goede wijze samen, versterken elkaar en de lijnen zijn kort. De communicatie is hierdoor zeer efficiënt en hier profiteren de medewerkers van onze klanten van. In de toekomst willen we uiteindelijk nog meer ga focussen op een proactieve benadering van onze klanten, waardoor we meedenken over preventieve maatregelen. Om dit optimaal en consequent te kunnen doen is een stabiele basis nodig. Met het huidige team hebben we dit nu neergezet en kunnen we vervolgstappen zetten.”  

LAATSTE NIEUWS

 

ONGEWENST GEDRAG OP HET WERK

ONGEWENST GEDRAG OP HET WERK

Het dienstenpakket van P&O hebben wij sinds deze maand uitgebreid om ondern...
LEES MEER
COMMUNICATIE VERZUIM VIA ZIVVER

COMMUNICATIE VERZUIM VIA ZIVVER

Sinds deze maand worden de verzuimdocumenten op een nieuwe wijze verstuurd ...
LEES MEER
MIKE SNELLENS LOOPT STAGE

MIKE SNELLENS LOOPT STAGE

Sinds maart loopt de 23-jarige Mike Snellens stage bij du Gardijn. Mike vol...
LEES MEER
DIPLOMA 'SPECIALIST TAAKDELEGATIE' VOOR SANNE

DIPLOMA 'SPECIALIST TAAKDELEGATIE' VOOR SANNE

Sanne Everink-Niehuis, onze casemanager Verzuim, heeft haar opleiding ‘Spec...
LEES MEER
LAURA HOLLINK: DESKUNDIG HR-BUSINESS PARTNER & COACH

LAURA HOLLINK: DESKUNDIG HR-BUSINESS PARTNER & COACH

Sinds 2016 is Laura Hollink zelfstandig ondernemer en werkzaam voor du Gard...
LEES MEER
COMPENSATIE TRANSITIEVERGOEDING DEFINITIEF

COMPENSATIE TRANSITIEVERGOEDING DEFINITIEF

De Eerste en Tweede Kamer hebben het wetsvoorstel aangenomen dat de compens...
LEES MEER
ONTWIKKELEN KENNIS EN KUNDE

ONTWIKKELEN KENNIS EN KUNDE

Net als enkele andere collega’s volgt ook Sonja Klaver, Schadebehandelaar &...
LEES MEER
REGRES BIJ VERZUIM DOOR SKI ONGEVAL

REGRES BIJ VERZUIM DOOR SKI ONGEVAL

Heeft een medewerker een ski ongeluk gehad door toedoen van een ander en is...
LEES MEER
MIEKE BOUWMAN: PASSIE VOOR VERZEKERINGEN

MIEKE BOUWMAN: PASSIE VOOR VERZEKERINGEN

Binnen du Gardijn Verzekering is Mieke Bouwman een ervaren en deskundige kr...
LEES MEER
SPECIALIST P&O: DIONNE VAN DER KEMP

SPECIALIST P&O: DIONNE VAN DER KEMP

Het team van du Gardijn bestaat uit meerdere medewerkers in loondienst, die...
LEES MEER
NIEUWSOVERZICHT